www.jaktogfiske.net
Nyhetsbrev:
Meld meg inn

Jakt & Fiske
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
Postboks 94
1378 Nesbru

Tlf. 66 79 22 00
Faks: 66 90 15 87
jaktogfiske@njff.org

Logo NJFF

Test: Godsaker for ekstremister

Vi har testet Norrøna Svalbard Gore-Tex Pro shell jakke. I Børge Ouslands signatur-serie har ikke Norrøna spart verken på stoffkvalitet, gjennomtenkt design – eller pris.

 • PRODUKTNAVN: Norrøna Svalbard Gore-Tex Pro shell jakke.

  PRODUKTFAKTA: Skalljakke med 3-lags membran, stretch under armer og albuer. To frontlommer, to brystlommer (toppåpning), ei innvendig lomme, lufting under ermene (enveis glidelås), romslig hette med stor hake-klaff. Vekt: 800 g.

  PRIS: 5.499,-

  LEVERANDØR: Norrøna Sport AS,

  tlf. 66 77 24 00, www.norrona.no.

  TERNING: 5

   

Jakka er i parkas-lengde; lengre enn de fleste skalljakker, og beskytter bedre rundt hoftene. Vekta er likevel lav på grunn av vevd membran og nøktern bruk av detaljer. Jeg opplever det iallfall ikke som noe savn at for eksempel glidelåsen under ermene bare går en vei.

De fire svært romslige lommene holder godt tett på grunn av en ekstra brett i toppen, men har lett atkomst med borrelås-lokk. Eneste savn er et par innvendige strikklommer for å holde GPS/ jaktradio på rett kjøl.

Ellers har jakken alle detaljer man forventer på en ekstrem-jakke: Den romslige hetta med innvevd stålbøyle skjermer godt, og kan suppleres med pelskant (ekstrautstyr). Solid hakeklaff tetter godt i halsen, og skrittstroppen motvirker uønska undertrekk. Alle glidelåser og lokk (unntatt innerlomma) kan betjenes med votter.

Dette er ganske enkelt jakken som berger deg i det verste været, uten unødig dill-dall.

Kommentarer til artikkelen

Legg til ny kommentar:
 • Vis respekt for andre lesere og omtalte personer. Kommentaren kan være inntil 1000 tegn.

Siste nytt

Åpner for solojakt

Statskog åpner for salg av enkeltmannsjakt på elg, istedenfor å kreve avtaler med jaktlag. Dermed blir elgjakta mer lik småviltjakta. Håpet er at det skal bli mye enklere for ferske jegere å komme seg på elgjakt, noe NJFF mener er positivt.
Foreløpig åpner Statskog 11 felt for enkeltmannsjakt på elg. Det er ti felt i Nordland og ett i Trøndelag. Men grunneieren varsler at det straks kommer flere.
Les mer


(13.11.2013)
Forskere går god for gjenutsetting
Nedgang for skogsfugl
Færre småviltjegere
Kongepokalen til Barack
Frykter kalkstopp i sørlandselvene

Sølvfisken

Jakt & Fiskes fiskekonkurranse «Sølvfisken» fyller fiskesesongen med gode vinnersjanser! Meld inn fisken din nå.

Les mer
Send inn ditt bidrag

Utviklet av 07 Web